Deputatul independent, Alexandru Oleinic: „Noi nu avem nimic comun cu cumpărarea voturilor, care este un fals”

Deputatul independent ales în circumscripția uninominală 47 din stânga Nistrului, Alexandru Oleinic, susține că aducerea organizată a alegătorilor cu transportul, iar ulterior li s-au plătit bani pentru cine să voteze, este un fals. De asemenea, deputatul susține că autoritățile transnistrene nu l-au împiedicat pentru a-și desfășura campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Foto: Politik.md

„Noi toți am activat în acest sector, 80 de persoane de încredere care au fost înregistrate la Comisia de circumscripție, observatori în toate secțiile de votare, noi am lucrat timp de două luni de zile în circumscripții. Câte întâlniri am avut, câți oameni au fost contactați asta se poate de verificat, fiindcă orice trecere în Transnistria este înregistrată în registrele de la punctele de control ale transnistrenilor. Adică a fost făcută o muncă foarte serioasă și noi nu avem nimic comun cu cumpărarea voturilor, care, apropo, tot este un fals. Faptele trebuiau dovedite și apropo și celelalte...”, a declarat Oleinic într-un interviu pentru Europa Liberă.

De asemenea, Alexandru Oleinic a mai adăugat că în caz că se crează o criză politică și vor avea loc alegeri anticipate, va avea de câștigat Partidul Democrat.

„Dacă noi din cifra care a fost anunțată de către Comisia Electorală Centrală, aproape 100 de milioane de lei ne-a costat campania aceasta electorală și pentru Republica Moldova astăzi încă 100 de milioane de lei ar fi o soluție, numai de aceea ca rezultatele să fie tot acelea, dar poate și mai bune pentru unele partide care sunt astăzi la guvernare, atunci nu cred că aceasta este calea corectă. Eu cred că dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate blocul ACUM are numai de pierdut și socialiștii tot”, mai spune Oleinic.


Pub