Autoritățile locale din Mîndrești, unde acoperișul școlii a fost distrus de vânt, indiferente de situația instituției. Maria Ciobanu: „Primarul nu a găsit încă de cuviință să viziteze școala”

La câteva zile de când rafalele de vânt au distrus complet acoperișul gimnaziului „D.Cantemir” din localitatea Mîndrești, Raionul Telenești, autoritățile locale încă nu au întreprins nimic pentru a demara lucrările de reparație ale instituției. Despre aceasta a anunțat deputata Maria Ciobanu, care a vizitat astăzi, 14 martie, școala.

Foto: captură video

„Am mers astăzi la Gimnaziul "D. Cantemir" din localitatea Mândrești, raionul Telenești. M-a șocat lipsa de interes a autorităților locale și raionale față de tragedia în care s-a pomenit instituția educațională. Primarul nu a găsit încă de cuviință să viziteze școala după ce ea, practic, a rămas fără acoperiș și fără multe ferestre. De asemenea niciun consilier local nu s-a arătat interesat de faptul ce s-a întâmplat și cum pot ei ajuta. Președinta raionului încă își lingerănile după scrutinul pentru parlamentare și împreună cu deputatul Agache cheamă conducătorii instituțiilor la RAPORT, pentru a-i mustra și a le da instrucțiuni "vajnice" și "nujnice" cum să acționeze în continuare, ca să nu piardă cumva și alte alegeri... La moment nu există un deviz de cheltuieli, întrucât unicul funcționar din Consiliul raional, Stegărescu Iacob, care s-a arătat la gimnaziu, i-a spus doamnei director că găsească ea specialistul necesar... Într-un cuvânt, directorului i s-a dat de înțeles să se descurce cum știe, deoarece consilierii raionali se vor întruni în ședință abia la mijlocul săptămânii viitoare. Pe cine dintre ei îl doare și unde îl doare, dacă azi-mâine plouă și pagubele vor deveni enorme? Sala pentru sport, cantina gimnaziului etc. sunt în mare pericol, așa cum acoperișul a fost spulberat de furtună. Ministra Babuc are alte griji, și anume, să nu se închidă cumva clasa a cincea din Zgărdești, în care învață tocmai... doi elevi!”, a scris Ciobanu pe pagina sa de facebook.

Am contactat pe responsabilii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru a afla dacă s-au întreprins careva măsuri, însă nu am primit răspuns la apelurile noastre.

Amintim că în urma vântului puternic, la data de 1 martie, școala din raionul Telenești, într-o clipă a rămas fără acoperiș. Imaginile video au fost filmate de locuitori și postate pe internet.


Pub