Câți bani pierd Real Madrid și Atletico Madrid după eliminarea în optimile Champions League. Sumele sunt imense

Real Madrid și Atletico Madrid au fost eliminate în optimile Champions League, iar acest lucru se reflectă și în partea financiară. Astfel, cele două rivale au spus adio unei sume uriașe, de câte 45 de milioane de euro, scrie digisport.ro.

Foto: Real Madrid și Atletico Madrid au fost eliminate în optimile Champions League

Potrivit publicației spaniole Marca, în ultimele două sezoane, când a câștigat două trofee Champions League, Real Madrid a încasat 86 de milioane de euro, respectiv 85,5 milioane. De cealaltă parte, în sezonul 2016-2017, Atletico Madrid a primit 67 de milioane de euro pentru atingerea semifinalelor, acolo unde a pierdut chiar în fața madrilenilor.

În acest an, premiile au crescut substanțial, iar câștigătoarea poate încasa în jur de 115 milioane de euro.

Find eliminate atât de devreme, în faza optimilor, atât Real Madrid, cât și Atletico Madrid trebuie să se mulțumească "doar" cu 70 de milioane de euro, respectiv 67 de milioane. Astfel, acest aspect s-ar putea reflecta și în investițiile în transferuri pe care cei doi giganți le vor face în vară.

Champions League, optimi | Real Madrid, eliminată de Ajax. Atletico Madrid, eliminată de Juventus

Real Madrid, care a câștigat trei trofee consecutive în Champions League, a fost eliminată surprinzător de Ajax, care a produs astfel cea mai mare surpriză din acest sezon. După ce au învins cu 2-1 la Amsterdam, madrilenii au pierdut cu 1-4 returul de pe teren propriu. Câştigătoarea trofeului în precedentele trei ediţii nu s-a putut baza pe căpitanul Sergio Ramos, suspendat. Fundaşul de 32 de ani a luat intenţionat cartonaş galben, în finalul partidei din Olanda, fiind convins că Real a rezolvat calificarea. Scopul spaniolului era să evite o absenţă din cauza cumului de cartonaşe, în sferturi.

Atletico Madrid a spus și ea adio competiției, după ce a fost spulberată de Juventus cu 3-0. În tur, echipa lui Diego Simeone s-a impus cu 2-0, astfel că puțină lumea se aștepta ca Juve să poată întoarce soarta calificării. Cu un Cristiano Ronaldo senzațional, italienii au reușit "minunea", iar Atletico va rămâne acasă. Dezamăgirea madrilenilor este cu atât mai mare cu cât în acest sezon finala se va disputa chiar pe terenul lor.


Pub