Profesorul de la Universitatea de Medicină, acuzat de hărțuire sexuală, obligat să-și ceară scuze

Viorel Prisăcari, reclamat în august 2018 de hărțuire sexuală,  trebuie să-și ceară scuze de la femeia pe care a hărțuit-o. Decizia a fost luată de către Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității.

La 4 martie curent, Consiliul a audiat toate părțile implicate în conflict și a decis că aceasta este hărțuire pe criteriu de sex în câmpul muncii. Reclamatul a fost somat să stopeze comportamentul intimidant și să-și prezinte scuzele în cadrul ședinței de catedră.

Totodată, membrii Consiliului au cerut Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” să realizeze un sondaj anonim printre studenți, masteranzi, doctoranzi și colaboratorii catedrelor cu privire la climatul psiho-emoțional și discriminarea pe criteriile protejate de Legea 121/2012.

O altă cerință a Consiliului față de Universitate a fost să elaboreze un regulament intern cu privire la investigarea cazurilor de discriminare și mecanisme de redresare, inclusiv proceduri de protecție contra represaliilor.

Decizia a fost comunicată părților și publicată pe portalul egalitate.md

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.