(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noua generaţie Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

La doar două luni după ce a prezentat noua generaţie a sedanului CLA, Mercedes-Benz a decis să împingă rapid pe piaţă şi varianta sa mai practică, care este destul de populară în Europa de Vest. Premiera noii generaţii Mercedes-Benz CLA Shooting Brake a avut loc la Salonul Auto de la Geneva, iar vizitatorii expoziției o mai pot vedea încă până duminică.

Conceptul mașinii ca formă a fost păstrat cu atenţie, însă acum este mult mai elegant şi mai dinamic. Portierele sunt în continuare fără rame la geamuri, iar portbagajul este unul dintre cele mai voluminoase din segment.

Noul CLA Shooting Brake are un ampatament mai lung cu 30 de mm (2.729 mm). Lungimea a crescut şi ea cu 48 mm (până la 4.688 mm). De asemenea, schimbarea de generaţie i-a adus acestui break o lăţime mai mare cu 53 mm (1.830 mm) și o scădere de înălţime cu doar 2 mm (1.442 mm). Coeficientul de rezistență aerodinamică nu s-a schimbat: 0.26 Cd.

În habitaclu a fost făcut mai mult loc pentru umerii pasagerilor şi mai mult spaţiu pentru pasagerii maturi care se așează pe unul dintre locurile din spate. În linii generale, după cum arată informaţiile producătorului, toate dimensiunile în ceea ce priveşte interiorul au crescut pozitiv.

Apropo, în timp ce sedanul CLA are în spate doar două locuri pentru a se diferenţia de A-Class Sedan, noul CLA Shooting Brake a păstrat o banchetă cu trei locuri.

Dacă tot vorbim despre interior, aflaţi că şi volumul portbagajului a crescut uşor, de la 495 la 505 litri, însă mai important este comoditatea sporită a încărcării lucrurilor în el. Spre deosebire de vechea generaţie, acum noile stopuri nu mai creează un impediment deoarece o secţiune din ele sunt situate pe capacul portbagajului în sine.

Rezultatul este o lăţime de încărcare cu 236 de mm mai mare, crescută de la 635 la 871 mm, chiar dacă pragul continuă să fie unul destul de generos. Opţional, uşa portbagajului poate fi acţionată electric.

Vezi şi: (video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Mercedes-Benz Concept EQV

Interiorul este exact ca în sedanul CLA, cu elemente de design printre care se numără deflectoarele de climatizare în stilul unor turbine sau afişajul cu ecran plat al panoului de bord şi al sistemului multimedia MBUX. Printre alte dotări se numără un sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori, sistem de control vocal prin comanda “Hey, Mercedes” sau sistemul ENERGIZING comfort control cu noua funcţie ENERGIZING COACH.

Sisteme de asistență în timpul conducerii, cu unele funcţii preluate de pe S-Class, se văd şi pe CLA Shooting Brake. Lista include Active Distance Assist Distronic, Active Steer Assist, Active Lane Change Assist, Active Park Assist with PARKTRONIC şi altele.

Deocamdată, la capitol tehnic, a fost prezentată o singură motorizare – CLA 250 – cu motor turbo pe benzină de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care produce 224 CP şi 350 Nm de cuplu. Cutia de viteze oferită în combinaţie este una robotizată pre-selectivă 7G-DCT, iar tracţiunea este pe puntea din faţă.

Mai târziu vor apărea şi altele, inclusiv unităţi turbo diesel, o cutie de viteze mecanică şi un sistem de tracţiune 4MATIC (cu ambreiaj pentru conectarea punţii spate). De asemenea, sunt programate versiuni AMG.

Spre deosebire de A-Class Sedan, noul CLA nu are o suspensie spate semi independentă, ci doar una multi-link. Per general, setările şasiului au fost revizuite, iar barele stabilizatoare sunt mai groase acum pentru a lupta mai eficient cu ruliul. Opţional se poate comanda o suspensie cu amortizoare adaptive şi diverse modele de jante de la 16 la 19 inci.

Noua generaţie CLA Shooting Brake va fi produsă alături de sedan la uzina mărcii din Kecskemét, Ungaria, iar primele exemplare vor ajunge pe piaţă în septembrie.

Mai multe imagini “vii” cu noul CLA Shooting Brake: GENEVA 2019: Cel puţin 10 maşini printre premierele Mercedes-Benz – Reportaj Video AutoBlog.MD

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/