image
Sursa foto: time.com

Scandal în SUA: Actori de la Hollywood ar fi dat MITĂ sume uriașe pentru a-și înscrie copiii la universități de renume

Scandal de proporții în Statele Unite. Mai mulți actori de la Hollywood, antrenori și angajați ai unor universități prestigioase sunt vizați într-o anchetă privind o schemă de fraudă la nivelul întregii țări. Actrițele Felicity Huffman şi Lori Loughlin sunt doar două dintre zecile de nume mari aflate în atenția procurorilor.

Aceste persoane bogate sunt acuzate că au dat mită sume între 200.000 și 6 milioane şi jumătate de dolari, pentru a-și înscrie copiii la universități de renume.

Antrenori de la Yale, Stanford, Universitatea Carolina de Sud, Wake Forest și Georgetown, printre alte instituții de învățământ din SUA, sunt implicați în acest caz.

Felicity Huffman, cunoscută mai ales din serialul ”Neveste disperate”, ar fi avut o aşa-zisă “contribuţie caritabilă” de 15.000 de dolari pentru a obţine admiterea frauduloasă a fiicei cele mari. Ar fi vrut să procedeze la fel și în cazul fiicei mai mici, dar s-a răzgândit. Soțul lui Huffman, și el actor, nu a fost pus sub acuzare.

Lori Loughlin, cunoscută pentru rolul din serialul de comedie “Casa plină”, şi soţul ei sunt acuzați că ar fi plătit mită o jumătate de milion de dolari, astfel încât cele două fete ale lor să fie recrutate la echipa de canotaj a universităţii California de Sud, unde studiază în prezent.

Procurorul Andrew Lelling a declarat că au fost puși sub acuzare 33 de părinți, printre ei directori generali de companii publice și private, investitori de succes la burse și în afaceri imobiliare, două actrițe bine-cunoscute, un faimos designer de modă și unul dintre conducătorii unei firme globale de avocatură, transmite CNN, citat de B1.

„Să fie limpede, aceasta nu e o situație când părinții au acționat pentru cel mai bun interes al copiilor lor. Este o situație în care au făcut paradă de bogăția lor, nu s-au dat în lături de la nicio cheltuială pentru a înșela sistemul, pentru a le asigura fraudulos copiilor o cale spre succes. După principiul că cea mai bună educație poate fi cumpărată. Sumele plătite ca mită pentru garantarea admiterii erau cuprinse între 200.000 $ și 6,5 milioane $”, a declarat Joseph Bonavolonta, agent special FBI.

Noutăţile partenerilor

comentarii: