image
Sursa foto: Getty Images

Primul lucru făcut de Zidane, după ce a preluat Realul: A rezolvat cea mai tensionată problemă de la club

Venirea lui Zinedine Zidane înseamnă o lovitură pentru Real Madrid şi din punct de vedere al liniştii în vestiar. Francezul este un apropiat al lui Sergio Ramos, astfel că nu se mai pune problema ca liderul vestiarului să plece, aşa cum se speculase după conflictul avut de iberic cu Florentino Perez.

Preşedintele Realului pare să fi luat cea mai bună hotărâre din toate punctele de vedere atunci când l-a convins pe Zizou să revină pe banca blanco.

Dincolo de calităţile incontestabile de antrenor (a cucerit 3 Ligi ale Campionilor la rând cu Realul), Zizou aduce şi liniştea în vestiar.

Marca, ziarul de casă al grupării din capitala Spaniei, a aflat că Zidane deja a avut o întrevedere cu Ramos, iar cei doi au promis să se ajute necondiţionat pentru a crea din nou din Real o forţă a Europei. Cei doi se cunosc foarte bine, fiind şi colegi în stagiunea 2005-2006, ultimul sezon din cariera de jucător pentru Zidane.

"Tehnicianul deja s-a apucat de treabă. Primul lucru pe care l-a făcut Zidane a fost să îl cheme pe Sergio Ramos la el, pentru a discuta despre detaliile întoarcerii şi ce urmează de acum încolo pentru Real.

Relaţia dintre căpitan şi antrenor a fost mereu deschisă, Zizou dorind transparenţă totală şi ca vestiarul să îi înţeleagă hotărârile. Ramos şi Zidane au îmbrăcat acelaşi tricou ca jucători, iar tehnicianul îl vede pe spaniol mai mult decât un jucător: e liderul vestiarului, e antrenor secund.

Ramos a fost informat în legătură cu toate aspectele importante din următoarea perioadă şi i-a promis lui Zidane că îl va ajuta necondiţionat", notează Marca.

Zinedine Zidane a semnat un nou contract cu Real Madrid, ce va fi valabil până în vara lui 2022. El va câştiga 15 milioane de euro/sezon pe Bernabeu.

Zidane a fost numit, prima oară, antrenor la Real Madrid în ianuarie 2016, în locul lui Rafa Benitez, după ce antrenase doar la echipa secundă a clubului.

Ca antrenor al ”albilor”, Zidane a câștigat de trei ori UEFA Champions League (2015-16, 2016-17, 2017-2018), Supercupa Europei (2016, 2017), La Liga (2016-2017), Supercupa Spaniei (2017) și Cupa Mondială a Cluburilor (2016, 2017).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: