Un lot de telefoane mobile, ascuns în microbuzul de pe ruta Odessa-Chișinău

Telefoane mobile și accesorii pentru acestea, camuflate în salonul unui microbuz de rută cu scop de a fi introduse ilegal în țară, au fost depistate în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. Cazul a fost consemnat în seara zilei de ieri, 12 martie a.c. de către echipa de control, formată din cele patru entități de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina.

Foto: http://border.gov.md

În timpul formalităților de trecere a frontierei de stat și în baza analizei de risc, microbuzul de rută Odessa-Chișinău a fost supus unor verificări suplimentare. Ca urmare, în salonul acestuia, mai exact sub câteva scaune ale pasagerilor, erau ascunse în locașuri special amenajate 24 de telefoane mobile de marcă și mai multe căști pentru telefoane. Din primele cercetări s-a confirmat că bunurile depistate aparțin conducătorului auto, cetățean moldovean de 48 de ani. Pentru lotul de telefoane bărbatul nu a putut prezenta acte de proveniență.

În continuare Serviciul Vamal al Ucrainei cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.

Telefoane / Sursa:http://border.gov.md


Pub