(update) Ședința în dosarul Filat a luat sfârșit, iar următoarea va avea loc pe 28 martie

Ședința de judecată a luat sfârșit. Următoarea ședință va avea loc pe 28 martie, ora 12:00.

(update 16:43) Vlad Filat a cerut continuarea ședinței, deși avocații acestuia au solicitat ca ședința să fie întreruptă.

Foto: UNIMEDIA

(update 16:09) Avocații lui Vlad Filat cer redeschiderea dosarului în care fostul premier este învinuit de trafic de influență.

(update 15:57) Ședința continuă, însă jurnaliștilor le-a fost interzis să filmeze în sala de judecată.

(update) Instanța a respins ca fiind neîntemeiată cererea de recuzare a judecătorilor Serhgei Lazăr și Ion Neculce.(update) Instanța a respins ca fiind neîntemeiată cererea de recuzare a judecătorilor Serhgei Lazăr și Ion Neculce.

Înainte ca judecătorii să intre în deliberări, Vlad Filat s-a adresat acestora: „Doi dintre acești judecători nu doar că m-au judecat, dar mi-au dat sentința de condamnare, ei nu pot revizui. Sentința a fost pronunțată la un proces închis, cu încălcarea mai multor drepturi, am mers la CtEDO în acest dosar.

„Acești judecători au fost printre cei care mi-au decis sentința. Mie îmi vine greu să cred că acești judecători care au avut la dispoziție toate probele necesare, s-au pronunțat, iar acum printr-o manieră miraculoasă și-au schimbat părerile și vor examina, iarăși, dosarul. Pentru noi, necesită să fie clarificat modul în care a fost stabilit acest complet de judecători. Nu vă supărați. Dacă nu s-a repartizat aleatoriu să facă atunci domnul procuror trimitere la norma legală unde se spună că este voie, să ni se prezinte norma unde arată că acest dosar poate fi trimis direct!”

(Update 14.30) După două ore, magistrații au revenit în sală. Urmează să se decidă dacă ședința va continua cu alți judecători.

(update ora 12:17) Ședința a fost amânată, asta după ce avocații au cerut recuzarea a doi judecători.

(update ora 12:05) Vlad Filat se află în sala de ședință. De asemenea, jurnaliștii au acces la această ședință, fiind publică, însă operatorii au fost rugați să nu înregistreze. Totodată, Vlad Filat, a declarat presei că nu va răspunde la întrebări înainte.

O nouă ședință de judecată în dosarul Filat I. Judecătoria Chișinău va examina cererea de revizuire depusă de Vladimir Filat împotriva sentinței Judecătoriei Buiucani din data de 27 iunie 2016, a deciziilor instanțelor de apel și recurs.

Avocatul lui Vlad Filat / Sursa:Victor Munteanu

UNIMEDIA transmite live începând cu ora 12:00.

UNIMEDIA aminteşte că Vlad Filat a fost condamnat la 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO.

Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Filat pledează în continuare nevinovat.


Pub