Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova interzice aeronavelor de tip Boeing 737-8 și 737-9 să opereze zboruri pe teritoriul țării

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a emis o directivă de siguranță aeronautică cu privire la suspendarea operațiunilor aeriene cu aeronave de tip Boeing 737-8 și 737-9. Decizia vine în urma accidentului aviatic produs în Etiopia, care a luat viața a 157 de persoane.

Foto: TechCentral

Conform documentului, de astăzi, începând cu ora 10:00, se interzice operarea aeronavelor de tip Boeing 737-8 și 737-9, toate numerele de serie, de către operatorii aerieni din Republica Moldova și operatorii aerieni străini care efectuează zboruri spre, dinspre sau deasupra teritoriului Republicii Moldova.

Directiva este emisă ca măsură de precauție pentru siguranța pasagerilor, echipajelor și persoanelor de la sol din Republica Moldova, în contextul accidentului aeronautic din 10 martie 2019, cu implicarea aeronavei de tip Boeing Model 737-8 "MAX" operată de către Etiopian Airlines și a unui accident cu aeronavă de acelașii tip al Lion Air 610, care a avut loc pe 29 octombrie 2018.

Amintim că ieri și Agenția pentru Securitatea Aviatică din Europa (EASA) a emis o directivă în acest sens.

După prăbuşirea avionului etiopian, China, Indonezia, Coreea de Sud, Mongolia au decis să oprească la sol toate avioanele de acest tip, precum şi companiile Ethiopian Airlines, Cayman Airways, sud-africană Comair şi Aerolineas Argentinas.


Pub