Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță, s-a reîntors la Moscova

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță, s-a reîntors la Moscova pentru a-și continua funcția. Cel puțin asta reiese dintr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, unde Negruță a avut astăzi, 13 martie, o întâlnire cu ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin.

Foto: Oficial.md

Astfel, potrivit comunicatului emis de Ministerul Afacerilor Externe rus, diplomatul moldovean s-a întâlnit cu Grigori Karasin, unde au „avut loc schimburi de opinii privind problemele actuale ale relațiilor ruso-moldovenești în contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie”.

De menționat că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întâlnire cu Andrei Neguță, la Chișinău, acum două zile, la data de 11 martie, unde cei doi oficiali au discutat despre situația politică internă din țara noastră după aprobarea de către Curtea Constituțională a rezultatelor alegerilor parlamentare.

UNIMEDIA amintește că la data de 13 februarie, cu 11 zile înainte de alegerile parlamentare, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu un demers către Guvern, unde a cerut rechemarea din funcție a ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță.

Amintim că Ministerul de Externe a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a Ambasadorului Andrei Neguţă, în luna decembrie 2017. Motivul ar fi în legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova.

De menționat că Andrei Neguța a fost ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă începând cu 2009.


Pub