(video) Cine va prelua puterea în RM? Maia Sandu: „Există mai multe scenarii”

Întrebată cine ar putea prelua puterea în Republica Moldova, co-fondatoarea blocului ACUM, Maia Sandu, a menționat că un eventual scenariu ar fi crearea unei coaliții deschise PD-PSRM sau o alianță voalată cu deputați împrumutați.

„În primul rând, vreau să spun că blocul ACUM este capabail să formeze o guvernare. În situația în care am fost furați de mai multe mandate, acest lucru e mai greu de realizat. Ca să fie clar, blocul ACUM are suficiente resurse, curaj și capacitate ca să vină și să schimbe lucrurile în Molodva”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

În situația actuală, pornind de la numărul de manadate, co-fondatoarea blocului ACUM a menționat că e posibilă o coaliție pe care socialiștii și democrații să o facă deschis.

„E posibilă și o coaliție mai voalată cu deputați împrumutați. Uneori își mai doresc să păstreze anumite aparențe pentru alegătorii lor sau partenerii externi”, a precizat deputata ACUM.

Mai mult, lidera PAS nu a exclus, ca un eventual scenariu, crearea unui Guvern tehnocrat în frunte cu ministrul finanțelor, Ion Chicu, care ar fi un potențial premier.

„Există mai multe scenarii pe care trebuie să le discutați cu analiștii politici”, a spus Maia Sandu.

Totodată, co-fondatoarea blocului ACUM a menționat că alegerile anticipate sunt posibile, în condițiile în care „cei de la Partidul Democrat vor considera că nu este bine să-și oficializeze mariajul cu PSRM înainte de alegerile locale”.

UNIMEDIA amintește că la data de 11 martie, PSRM, în cadrul unei conferințe de presă, a invitat blocul ACUM la discuții. Ieri, Blocul ACUM a venit cu o declarație, prin care spun că nu fac coaliție cu partidele oligarhice: PD, PSRM și Partidul Șor.


Pub