(video) Maia Sandu: „Avem câteva soluții tehnice. Nu e nevoie de Guvern pentru a adopta legile pe care noi le propunem în contextul obiectivelor anunțate”

„Nu e nevoie de Guvern pentru a adopta legile sau inițiativele legislative pe care noi le propunem în contextul obiectivelor anunțate”. Declarația aparține liderei PAS, Maia Sandu, și vine ca o reacție la cele menționate de către socialistul Ion Ceban privind pachetul de legi propus de blocul ACUM celorlalți deputați, care potrivit lui, nu pot fi adoptate și implementate până nu va fi numit un Guvern nou și funcțional.

„Nu e nevoie de Guvern și nu discutăm despre Guvern. Noi discutăm despre dezoligarhizarea statului și despre eliberarea din captivitate a instituțiilor, ca cel mai important lucru care trebuie să se întâmple în această țară, astfel încât să existe o șansă ca lucrurile să înceapă să se îmbunătățească”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova

În acest sens, Maia Sandu a menționat că pentru alegerea conducerii Parlamentului, blocul ACUM are câteva soluții tehnice despre care vor discuta odată ajunși în sesiunile plenare ale Parlamentului.

Amintim că în cadrul conferinței de ieri, blocul ACUM a venit cu un pachet de legi pentru dezoligarhizarea statului, cerând tuturor deputaților cărora le pasă de cetățeni și de Republica Moldova să-l voteze în primele ședințe ale Parlamentului.

Ulterior, socialistul Ion Ceban a venit cu o reacție, menționând că celor din Blocul ACUM nu le pasă de alegătorii care i-au votat, „cărora le-au promis reformarea clasei politice și rezolvarea problemelor sociale și economice ale țării”.

„Este regretabil faptul să aflăm acest lucru și că putem să fim parteneri onești în noul Parlament și să schimbăm cardinal lucrurile în Republica Moldova. Vreau să informez pe viitorii deputați, acum, că nicio lege nu poate fi votată și implementată până nu va fi aleasă conducerea Parlamentului. Iar multe din ele nu pot fi adoptate și implementate până nu vom avea un Guvern nou și funcțional”, a declarat deputatul Ion Ceban.


Pub