Noua Toyota RAV4 este acum disponibilă pentru comandă în Moldova şi cu sistem de tracţiune integrală

Noua generaţie Toyota RAV4, un crossover deja popular în lume, a debutat de curând în ţara noastră însă iniţial s-a oferit doar cu un sistem de tracţiune faţă. Mai nou, dealerul oficial de la Chişinău anunţă că poate primi comenzi şi pentru versiunea cu tracţiune integrală, dar şi lista de preţuri pentru o astfel de maşină.

O caracteristică cheie a noului RAV4 este utilizarea noii platforme Toyota New Global Architecture (TNGA). Datorită TNGA, automobilul are un centru de greutate coborât, a devenit mai uşor şi are un şasiu mai echilibrat pentru a putea fi comod şi confortabil condus, precum şi pentru a avea o stabilitate excelentă. La baza dezvoltării noii platforme stă principiul “încrederii şi naturaleţei”, ce-i permite lui RAV4 să depăşească cu uşurinţă obstacolele şi să asigure o conducere intuitivă.

Un alt avantaj al platformei TNGA este posibilitatea de a ascunde majoritatea componentelor standard şi de a simplifica procesul de dezvoltare, datorită căruia noul automobil are un design elegant şi rafinat. Partea din faţă a automobilul a fost extinsă şi consolidată, iar bara de protecţie inferioară a devenit mai mare.

TNGA a permis lărgirea compartimentului pentru bagaje, precum şi a spaţiului interior al maşinii, ceea ce sporeşte confortul pasagerilor şi al şoferului. Garda la sol s-a mărit datorită diametrului mai mare al roţilor. Acest lucru permite utilizarea automobilului atât în condiţii de oraş, cât şi pentru călătorii în afara oraşului.

Că tot vorbim despre sistemul de tracţiune integrală al noului RAV4, aflaţi că acesta a fost şi el supus îmbunatățirilor semnificative. Versiunea pe benzină a noului model a fost dotată cu un nou sistem permanent dinamic de tracţiune integrală, care funcţionează paralel cu un sistem de vectorizare a cuplului (Vector Dynamic Torque Vectoring), soluţie ce permite depăşirea cu uşurinţă a obstacolelor.

De cealaltă parte, modelul RAV4 Hybrid cu tracţiune integrală este dotat cu cel mai nou sistem AWD-i, capacităţile de înaintat pe teren ale cărora au fost optimizate semnificativ. Prin urmare, automobilul este condus mai uşor şi mai sigur. Te invităm să vezi în acest articol principiul de funcţionare a ambelor sisteme de tracţiune în detalii.

Apropo, un avantaj al modelului RAV4 Hybrid cu tracţiune integrală este că dezvoltă o putere uşor mai mare cu instalaţia sa hibridă, comparativ cu versiunea cu tracţiune faţă: 222 vs 218 CP. Bateria instalaţiei hibride se încarcă automat, nu are nevoie de o sursă de alimentare electrică, fapt care contribuie la economisirea semnificativă a combustibilului şi oferă un nivel redus al emisiilor.


Iată deci care este preţul de start al maşinilor cu tracţiune integrală în price list-ul complet:

  • benzinar 2.0 Dual VVT-i, 2WD, cutie manuală cu şase trepte, nivel de echipare LIVE – 22.110 dolari;
  • benzinar 2.0 Dual VVT-i, 2WD, cutie Direct Shift CVT, nivel de echipare LIVE – 23.580 dolari;
  • benzinar 2.0 Dual VVT-i, 2WD, cutie Direct Shift CVT, nivel de echipare ACTIVE – 25.580 dolari;
  • benzinar 2.0 Dual VVT-i, AWD, cutie Direct Shift CVT, nivel de echipare ACTIVE – 28.150 dolari;
  • benzinar 2.0 Dual VVT-i, AWD, cutie Direct Shift CVT, nivel de echipare LOUNGE – 30.040 dolari;
  • benzinar 2.0 Dual VVT-i, AWD, cutie Direct Shift CVT, nivel de echipare PREMIUM – 33.560 dolari;

  • instalaţie hibridă cu benzinar de 2.5 litri, 2WD, cutie e-CVT, nivel de echipare ACTIVE – 27.700 dolari;
  • instalaţie hibridă cu benzinar de 2.5 litri, 2WD, cutie e-CVT, nivel de echipare LOUNGE – 29.590 dolari;
  • instalaţie hibridă cu benzinar de 2.5 litri, 2WD, cutie e-CVT, nivel de echipare STYLE – 32.250 dolari;
  • instalaţie hibridă cu benzinar de 2.5 litri, AWD-i, cutie e-CVT, nivel de echipare ACTIVE – 30.280 dolari;
  • instalaţie hibridă cu benzinar de 2.5 litri, AWD-i, cutie e-CVT, nivel de echipare LOUNGE – 32.160 dolari;
  • instalaţie hibridă cu benzinar de 2.5 litri, AWD-i, cutie e-CVT, nivel de echipare STYLE – 34.820 dolari;
  • instalaţie hibridă cu benzinar de 2.5 litri, AWD-i, cutie e-CVT, nivel de echipare PREMIUM – 35.690 dolari;

Urmăriţi-ne pentru că în cel mai scurt timp posibil va urma un test drive şi cu un astfel de model pentru ca să-i vedem posibilităţile pe drumurile din ţara noastră.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/