Veste bună: Carburanţii s-au ieftinit! Cât costă acum un litru de benzină şi unul de motorină

Carburanţii s-au ieftinit în reţelele de staţii de alimentare din ţară după ce ANRE a permis petroliştilor să stabilească singuri preţurile! Reducerea este de aproximativ 70 de bani pentru benzină, scrie UNIMEDIA.

Astfel, șoferii pot procura de astăzi un litru de benzină Premium 95 cu 18 lei și 37 de bani. La alte stații preţurile diferă doar cu câţiva bani.

De asemenea, un litru de motorină este vândut cu 16 lei și 60 de bani, iar la unele stații de alimentare se poate găsi cu 16 lei și 74 de bani de exemplu, reducerea constituind 20-30 de bani.

Chiar şi benzina cu cifră octanică 98 s-a ieftinit în staţiile care o comercializează şi costă acum în jurul a 19 lei, în timp ce preţul pentru un litru de GPL este de 10.72 lei.

Amintim că la data de 7 august 2018 Agenția de Reglementare în Energetică a înghețat prețurile plafon la produselor petroliere (benzină Premium 95 – 19.01 lei şi motorină – 16.89), iar recent, la 11 martie curent, noua conducere a aprobat Proiectul Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere.

De fapt, s-a revenit la metodologia din 2007. Astfel, petroliștii vor fi liberi să vândă benzina și motorina cu cât vor dori, cu condiția ca profitul să nu depășească 10%.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/