/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Sandu susține că ACUM are câteva „soluții tehnice” pentru votarea conducerii Parlamentului fără a fi creată o majoritate

missing
13 martie 2019, ora 20:19

Maia Sandu, președinta partidului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și deputată din partea blocului ACUM, susține că membrii blocului electoral pe care-l reprezintă au soluții pentru alegerea conducerii noului Legislativ fără a fi creată o majoritate parlamentară. 

„Pentru alegerea conducerii Parlamentului noi avem câteva soluții tehnice despre care o să discutăm odată ajunși în sesiunile plenare ale Parlamentului”, a spus Sandu, în cadrul emisiunii Punctul de Azi de la TVR Moldova, îndemnată de moderatorul emisiunii Vasile Munteanu să comenteze declarațiile de ieri ale deputatului socialist Ion Ceban, precum că inițiativele legislative cu care vine ACUM în Parlament nu vor putea fi adoptate fără o majoritate parlamentară și fără un Guvern nou.

„Nu e nevoie de Guvern pentru a vota legile sau inițiativele legislative pe care noi le propunem în contextul obiectivelor anunțate. Nu e nevoie de Guvern și nu discutăm despre Guvern sub nicio formă. Noi discutăm despre dezoligarhizarea statului și despre eliberarea din captivitate a instituțiilor ca cel mai important lucru care trebuie să se întâmple în această țară, astfel încât să existe o șansă ca lucrurile să înceapă să se îmbunătățească”, a spus deputata.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 blocul ACUM s-a ales cu 26 de mandate de deputat în Parlament. Reprezentanții blocului au fost invitați la negocieri pe marginea formării unei eventuale coaliții parlamentare mai întâi de Partidul Democrat, apoi de Partidul Socialiștilor, dar primii au respins invitațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram