/FOTO/ Cum arăta curtea Gimnaziului din Mîndrești, după furtuna de vânt care a suflat acoperișul unei clădiri a școlii

13 martie 2019, ora 20:49

Curtea Gimnaziului „Dimitrie Cantemir” din satul Mîndrești, raionul Telenești arăta ca după război, în urma furtunii de vânt, care a distrus în totalitate acoperișul unei clădiri care aparține școlii. Astăzi, sătenii s-au adunat și au făcut ordine.

„După ce a trecut șocul, am tras adânc aer în piept și ne-am apucat de treabă. Azi, datorită angajaților instituției și a ajutorului oferit din partea câtorva părinți (puțini, dar foarte buni!) am reușit să facem ordine. Am început să cârpim ceea ce putem. Am schimbat geamurile sparte de la cantină (pe datorie). Sperăm să găsim soluții și pe mai departe!”, spun reprezentanții gimnaziului.

Incidentul s-a produs acum două zile, când întreaga țară s-a aflat sub atenționarea de cod galben intensificări ale vântului. La amiază, un val puternic de vând a șters practic acoperișul din ardezie al clădirii. Directoarea instituției spune că în acel bloc nu se fac ore și, din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Școala s-a ales însă cu pagube materiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram