Blocul ACUM: Nu facem nicio alianță
Politic 12 martie 2019, 19:48 | 4790

Blocul ACUM Platforma DA și PAS nu va face alianță cu niciun partid din viitorul Parlament. Precizarea a fost făcută de copreședinții structurii, după ce ieri Partidul Socialiștilor i-a chemat la discuții pentru o eventuală colaborare. Maia Sandu și Andrei Năstase i-au îndemnat însă pe noii deputați să-și dea votul pentru un set de legi, propus de Blocul ACUM Platforma DA și PAS, pentru dezoligarhizarea statului.

În opinia lui Andrei Năstase, adevăratul scop al propunerii PSRM ar fi altul.

Se cuvine să cunoaștem cu toții, întreaga societate și partenerii de dezvoltare a țării care este conținutul și rezultatele târgului secret Plahotniuc-Dodon, care au decis în mod ipocrit să folosească pentru comunicarea publică Blocul ACUM pe post de primă opțiune ca mai apoi fie să desăvârșească și să formalizeze, sub ochii noștri, ai tuturor, o coaliție obscură care există și este funcțională de ani de zile, fie să decidă de comun acord declanșarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele locale, punând în aplicare mecanismele votului mixt de fraudare a alegerilor, desăvârșite după alegerile din 24 februarie 2019.

Soluția pe care o propune Blocul ACUM Platforma DA și PAS este adoptarea, în regim de urgență, de către deputații noului Parlament, a unui set de legi pentru dezoligarhizarea statului. Acesta include:

Adoptarea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului. 2. Ajustarea cadrului normativ necesar pentru: - Demiterea Procurorului general și identificarea unui procuror independent, de preferință european, și numirea acestuia în funcție. - Demiterea conducerii Serviciului Informații și Securitate.- Demiterea membrilor Comisiei Electorale Centrale.Demiterea conducerii Centrului Național Anticorupție. Demiterea membrilor Consiliului Audiovizualului. Demiterea conducerii Autorității Naționale de Integritate.Demiterea conducerii Curții Supreme de Justiție, precum și conducerii altor instituții de stat.

Alte legi țin de: Anularea sistemului electoral mixt. 4. Crearea a 3 comisii parlamentare de anchetă cu privire la: Investigarea furtului miliardului, cu obligarea prezentării de către BNM a raportului Kroll 2; Consecințele implementării legii privind amnisitia capitalului; Anchetarea operațiunilor de spălare a banilor (landromat). 5. Adoptarea Legii Magnitsky.

Astfel, copreședinții Blocului ACUM Platforma DA și PAS i-au îndemnat pe ceilalți deputați aleși să susțină legile propuse de ei.

Opinia ta contează. Comentează!