Și-a luat concediu plătit, dar lucrează
Social 12 martie 2019, 20:11 | 2847

A plecat în concediu pentru îngrijirea copilului, dar a revenit la muncă la numai o săptămână. Motivul ar fi o necesitate financiară. Este cazul judecătorului Alexandru Negru, care examinează dosarul fostului primar Dorin Chirtoacă, cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Acesta consideră că revenirea magistratului contravine legii și a ripostat, dar a fost înlăturat din sală pe motiv că a încălcat ordinea în ședință.

Dorin Chirtoacă s-a arătat deranjat de această revenire a judecătorului înainte de termen. El susține că procedura ar contravine legii și a solicitat recuzarea judecătorului. Cererea a fost calificată de instanță ca fiind repetitivă. Chirtoacă a ripostat și a fost înlăturat din sală pe motiv că a încălcat ordinea în ședință.

Potrivit fostului primar de Chișinău, judecătorul în cauză este cel care nu respectă legea.

Avocații lui Chirtoacă s-au declarat în imposibilitate de a se afla în proces, întrucât clientul lor a fost înlăturat. Aceștia au solicitat o pauză, iar instanța a admis cererea. După o scurtă consiliere, apărătorii au cerut recuzarea judecătorului Alexandru Negru. Cererea a fost distribuită judecătorului Petru Păun spre examinare. Potrivit procurorului de caz, Dumitru Robu, cererea avocaților este abuzivă, iar din acest motiv a cerut amendarea acestora.

Cererea avocaților lui Dorin Chirtoacă a fot respinsă ca neîntemeiată. Avocații însă nu au fost amendați, așa cum a cerut acuzarea de stat. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat.

Opinia ta contează. Comentează!