(video) Ultima oră: Blocul ACUM nu vrea negocieri cu socialiștii și respinge propunerea PSRM-ului

(update 12:18) Reprezentanții Blocului ACUM respinge propunerea PSRM-ului de a participa la discuții cu privire la o eventuală coaliție. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui conferințe de presă.

„Ne respectăm cuvântul dat și angajamentele. Atât Plahotniuc și Dodon caută să-și mascheze alianța și negocierile pe are le poară încă înainte de votul din 24 februarie. Nu avem de gând să negociem votul din partea oamenilor. Nu vom negocia viitorul țării. Sunt obligat să fac din nou această precizare esențială pentru opinia publică și pentru toți ceilalți actori politici ai momentului, având în vedere cele mai recente poziționări comune ale Partidului Socialiștilor și ale Partidului Democrat. Noi, cei din blocul electoral ACUM, ne-am asumat cu maximă responsabilitate un singur parteneriat, cel cu cetățenii Republicii Moldova.

După ani de zile de angajament politic public, la 21 februarie, cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, am semnat un angajament public, în fața întregii țări. Am repetat și vom repeta ori de câte ori va fi nevoie că noi, cei din ACUM, nu suntem ca ei. Noi ne respectăm cuvântul dat și angajamentele. Este limpede că atât Plahotniuc cât și Dodon, caută să-și mascheze în continuare alianța de ani de zile și negocierile ascunse pe care le poartă încă înainte de votul din 24 februarie.

Se cuvine să cunoaștem cu toții, întreaga societate și partenerii de dezvoltare a țării care este conținutul și rezultatele târgului secret Plahotniuc-Dodon, care au decis în mod ipocrit să folosească pentru comunicarea publică Blocul ACUM pe post de primă opțiune ca mai apoi fie să desăvârșească și să formalizeze, sub ochii noștri, ai tururor, o coaliție obscură care există și este funcțională de ani de zile, fie să decidă de comun acord declanșarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele locale, punând în aplicare mecanismele votului mixt de fraudare a alegerilor, desăvârșite după alegerile din 24 februarie 2019. Și, bineînțeles, de fiecare dată vor invoca interesul național și nevoia ca Moldova să fie guvernată. A se înțelege, sărăcită, umilită și jefuită în continuare”, a declarat Andrei Năstase.

Maia Sandu a subliniat clar că Blocul ACUM nu va face coaliție cu partidele oligarhice: PD, PSRM și Partidul Șor.

„Soluția este adoptarea în regim de urgență a unui set de legi ce vizaază eliberarea instituțiilor de stat de sub controlul lui Plahotniuc”, a punctat lidera PAS.

Blocul ACUM vine cu mai multe proiecte de lege prin care cer: demisia judecătorilor de la Curtea Constituțională, demisia membrilor CEC, demisia procurorului General.

Am spus foarte clar că blocul format din Platforma DA și PAS va propune elaborarea și adoptarea cadrului normativ privind constatarea oficială a stării de captivitate a statului, privind reformarea instituțiilor capturate și demiterea conducerii CNA, BNM, ANI, CEC precum și a membrilor Curții Constituționale, ANRE și CCA „desemnați contrar legii, pe principii clientelare și oligarhice”. Un capitol prioritar va fi și demisia actualului Procuror General.

„În toată această perioadă, ceilalți au avut și au alte preocupări, trimit scrisori private sau invită oponenții politici la ceaiuri de după-amiază ca și cum nimic, dar absolut nimic nu s-a întâmplat, iar politica din Republica Moldova va continua să se făptuiască așa cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani. Înainte de orice fel de discuție, se impun extrem de multe clarificări cu privire la frauda electorală, revenirea la sistemul proporțional de vot, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția. De asemenea, să ne referim cu prioritate maximă la aspecte ce țin de capturarea statului, furtul miliardelor, complicitățile politice evidente, spălătoria de bani a mafiei rusești. Sunt extrem de multe teme și dosare ascunse și astăzi în sertarele puterii aflate în agonie, la un pas de a fi aruncată la groapa de gunoi a istoriei!”, a precizat Năstase.

știrea se actualizează.

(12:00) Reprezentanții Blocului vin cu un răspuns pentru Partidului Socialiștilor, după ce PSRM i-a chemat la negocieri.

UNIMEDIA transmite live începând cu ora 12:00.

UNIMEDIA amintește că ieri PSRM a invitat blocul ACUM la discuții pentru a negocia o coaliție. Despre aceasta s-a anunțat într-un briefing de presă la sediul socialiștilor.


Pub