(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – bicicleta conceptuală electrică Skoda KLEMENT

Prin prezentarea conceptului de mobilitate KLEMENT la Geneva Motor Show, Skoda oferă o perspectivă asupra viziunii producătorului de automobile pentru viitorul micromobilității în orașe. Bicicleta conceptuală are de asemenea menirea de a aminti despre ce s-a întâmplat acum 124 ani în urmă, când povestea Skoda a început prin producţia de biciclete de către fondatorii Václav Laurin şi Václav Klement.

Şeful Skoda şi-a făcut apariţia pe standul de la Salonul Auto de la Geneva anume pe acest concept.

Foto: autoblog.md

Vehiculele agile similare noului concept KLEMENT fac navete zilnice în zone urbane dens populate mai ușor decât s-ar face cu automobile și prin urmare devin din ce în ce mai importante acolo. Acest concept cu două roți a fost conceput pentru a satisface tinerii care caută o alternativă sustenabilă la o mașină și care se așteaptă să fie ușor de utilizat, distractiv, precum și mai rapid și mai convenabil decât o bicicletă convențională.

KLEMENT are un cadru futurist din aluminiu, iar suspensiile roților sunt concentrate în doar câte un braţ de pe partea stângă. Bicicleta nu are pârghii sau cabluri vizibile, iar picioarele biciclistului se poziţionează pe nişte suporturi fixe, unde de regulă e-bicicletele au o consolă inferioară. Aceste suporturi sunt mobile şi funcţionează, prin înclinare, după principiul hoverboard-urilor pentru acceleraţie şi frânare. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub