(doc) „Încă un cadou de la Plahotniuc”: Judecătoria Chișinău a pus sechestru pe casa părintească a lui Dorin Chirtoacă de la Colonița

Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a pus sechestru pe casa părintescă a lui Dorin Chiartoacă de la Colonița. Deciza a fost luată la data de 24 ianuarie 2019, însă anunțul a fost făcut astăzi, 12 martie, de către ex-primarul capitalei pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Conform logicii voastre infecte, aceasta casă și celelalte bunuri urmează a fi confiscate pentru ca la rândul meu am soluționat problema spațiului locativ pentru procurori, judecători și polițiști, problema nu de mine - ci de stat, de Parlament, Guvern?! Bravo! Și pe ce cale infracțională am dobândit casa, daca ea este din 1936 și a fost moștenită? Casa părintească de la Colonța, construită de bunic în 1936, pe vremea României Mari, este catalogată drept ...bun infracțional”, scrie Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă / Sursa:fb
Sechestru / Sursa:FB/Dorin Chirtoacă
sechestru / Sursa:FB/Dorin Chirtoacă
sechestru / Sursa:FB/Dorin Chirtoacă
sechestru / Sursa:Dorin Chirtoacă/ fb

Deocamdată, liderul PD, Vlad Plahotniuc, nu a comentat acuzațiile lui Dorin Chirtoacă.

Amintim că la 25 mai 2017, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu, iar în prezent se află în arest preventiv. Chirtoacă este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

UNIMEDIA amintește că la 16 februarie 2018, Dorin Chirtoacă, și-a anunțat demisia. Decizia vine după ce a fost suspendat din funcție, iar primar interimar a fost numită Silvia Radu.


Pub