(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – bicicleta conceptuală electrică Skoda KLEMENT

Prin prezentarea conceptului de mobilitate KLEMENT la Geneva Motor Show, Skoda oferă o perspectivă asupra viziunii producătorului de automobile pentru viitorul micromobilității în orașe. Bicicleta conceptuală are de asemenea menirea de a aminti despre ce s-a întâmplat acum 124 ani în urmă, când povestea Skoda a început prin producţia de biciclete de către fondatorii Václav Laurin şi Václav Klement.

Şeful Skoda şi-a făcut apariţia pe standul de la Salonul Auto de la Geneva anume pe acest concept.

Vezi neapărat şi: (video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Skoda VISION iV, conceptul primului său crossover electric

Vehiculele agile similare noului concept KLEMENT fac navete zilnice în zone urbane dens populate mai ușor decât s-ar face cu automobile și prin urmare devin din ce în ce mai importante acolo. Acest concept cu două roți a fost conceput pentru a satisface tinerii care caută o alternativă sustenabilă la o mașină și care se așteaptă să fie ușor de utilizat, distractiv, precum și mai rapid și mai convenabil decât o bicicletă convențională.

KLEMENT are un cadru futurist din aluminiu, iar suspensiile roților sunt concentrate în doar câte un braţ de pe partea stângă. Bicicleta nu are pârghii sau cabluri vizibile, iar picioarele biciclistului se poziţionează pe nişte suporturi fixe, unde de regulă e-bicicletele au o consolă inferioară. Aceste suporturi sunt mobile şi funcţionează, prin înclinare, după principiul hoverboard-urilor pentru acceleraţie şi frânare.

Dacă utilizatorul apăsa aceste pedale înainte atunci motorul electric pune în mişcare bicicleta, dar dacă pedalele sunt apăsate cu călcâiele, în spate, se activează o frâna hidraulică cu disc de pe roata frontală, care mai este echipată cu ABS, dar şi frânarea regenerativă de la roata din spate.

Motorul electric se află în butucul roţii posterioare, produce aproape 5.5 CP şi poate accelera bicicleta până la o viteză maximă de 45 km/h. Cele două baterii litiu-ion care se ascund în ramă, fiecare având câte 52 de celule şi o capacitate totală de 1.250 Wh pot oferi o autonomie de până la 62 km. Aceste baterii pot fi îndepărtate uşor și încărcate cu ușurință folosind o priză de uz casnic, fie prin energia recuperată în timpul frânărilor. Greutatea totală a acestei biciclete este de aproximativ 25 de kg.

Conceptul mai include un far LED frontal subţire şi o lumină de frână, precum şi indicatori LED integraţi în pedale, dar şi pe marginile ghidonului, care pot fi folosiţi drept lumini de zi sau semnalizatoare de direcţie. Un suport pentru smartphone cu încărcare prin inducţie electromagnetică se află pe bara transversală, chiar în spatele ghidonul.

Anume telefoanele sunt cheia pentru deblocarea întregului potențial de conectivitate a acestei biciclete electrice. Ele pot fi folosite pentru a lega conceptul KLEMENT la toate soluțiile inovatoare de conectivitate oferite de Skoda, cum ar fi funcția Coming Home, declanşarea automată a apelului de urgenţă în cazul unui accident, precum și diagnosticare sau suport de la distanţă. Proprietarii pot programa, de asemenea, o zonă restrânsă de utilizare prin intermediul Geofencing.

Mai multe caracteristici suplimentare ar putea fi incluse într-o versiune de serie în viitor, precum: sisteme de asistență, funcţii la cerere sau anvelope speciale mousse care sunt confecţionate dintr-o spumă absorbantă de şocuri.

Skoda KLEMENT Concept va putea fi văzut la Salonul Auto de la Geneva până pe 17 martie inclusiv.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/