image
Sursa foto: mediafax.ro

Mai multe companii suspendă folosirea avioanelor Boeing 737 Max 8 după accidentul aviatic Ethiopian

Ethiopian Airlines s-a alăturat mai multor companii aeriene din China şi Insulele Cayman în suspendarea avionelor de tip Boeing 737 Max 8, după accidentul aviatic în care au murit 157 de persoane.

Dezastrul aviatic petrecut duminică este al doilea incident din ultimile patru luni în care este implicată o astfel de aeronavă. În octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbuşit în mare, în apropierea capitalei indoneziene Jakarta. La bord se aflau 189 de persoane şi nu a existat niciun supravieţuitor.

„În urma accidentul tragic, compania Ethiopian Airlines va suspenda activitatea tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, până la noi ordine”, transmite un comunicat de presă al organizaţiei.

„Încă nu ştim cauza accidentului, dar am decis să luăm toate măsurile de siguranţă posibile”, adaugă Ethiopian Airlines în comunicat, aceasta fiind a doua cea mai mare companie aeriană din Africa.

Pasul făcut de companie vine după decizia autorităţilor chineze de a suspenda activitatea acestor tipuri de aeronave. Cauza accidentului rămâne necunoscută deocamdată, dar compania Cayman Airlines a suspendat şi ea operaţiunile tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, în timp ce investigaţiile continuă.

Duminică, zborul Ethiopian Airlines ET 302 care se afla în rută spre Nairobi de la Addis Ababa s-a prăbuşit la şase minute după decolare. Aeronava s-a prăbuşit într-un câmp din apropierea satului Tulu Fara, la 60 de kilometri de capitala Etiopiei.

Statele Unite vor trimite o echipă pentru investigaţia prăbuşirii aeronavei Ethiopian Airline, scrie mediafax.ro.

Administraţia Federală a Aviaţiei din Statele Unite va trimite un echipaj în Etiopia pentru a asista investigaţia privind prăbuşirea aeronavei companiei Ethiopian Airlines, au transmis reprezentanţii Administraţiei.

„Suntem în contact cu Departamentul de Stat şi plănuim să asistăm investigaţia autorităţilor civile aviatice din Etiopia”, se menţionează într-un comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: