(foto) Reparația scărilor Palatului Republicii va costa peste patru milioane de lei

Reparația scărilor Palatului Republicii va costa peste patru milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat, scrie curentul.md, cu referire la Valeriu Celcinschi, inginer-șef.

Foto: curentul md.

Potrivit directorului Î.S. Palatul Republicii, Nicolae Dumbrava, clădirea „necesită în continuare reparație pe diferite segmente, cum ar fi sistemul ingineresc de aer cald și aer rece, care este deteriorat, în primul rând, din punct de vedere tehnic”.

Nicolae Dumbrava a spus că, pentru anul 2019, preconizează să inițieze un nou concurs prin intermediul Agenției de Achiziții Publice în legătură cu reparația capitală a sistemului ingineresc de aer cald și aer rece.

„Clădirea Palatului Republicii Moldova a fost dată în exploatare în anul 1984 și are deja o vârstă de 35 de ani. Ca oricare clădire de importanță națională, necesită unele lucrări de reparație, deoarece cu trecerea timpului și-a modificat aspectul de altă dată. La momentul de față au început deja lucrările de reparație capitală a treptelor din fața Palatului Republicii, deoarece ele sunt într-o stare deplorabilă și reprezintă un pericol chiar și pentru oamenii care trec pe aici. Aceste trepte nu au fost reparate niciodată de la darea în exploatare a clădirii, ele deja nu mai rezistă în timp și necesită reparație capitală”, a declarat Nicolae Dumbrava pentru curentul.md

Palatul Republicii / Sursa:curentul.md
Palatul Republicii / Sursa:curentul.md
Palatul Republicii / Sursa:curentul.md


Pub