(video/update) Ultima oră: PSRM invită blocul ACUM la discuții pentru a negocia o coaliție

(update 13:11) PSRM invită blocul ACUM la discuții pentru a negocia o coaliție. Despre aceasta s-a anunțat într-un briefing de presă la sediul socialiștilor.

În cadrul ședinței de astăzi, PSRM a adoptat o declarație prin care dă start discuțiilor pentru noua coaliție.

PSRM a venit mai multe condiții, care se referă la respectarea statului de drept, dezvoltarea economică, cooperarea cu Federația Rusă, Uniunea Europeană, SUA și alte state.

„Viitoarea majoritate parlamentară trebuie formată în jurul PSRM, fiind cel mai reprezentativ partid, de accea, noi dăm start oficial la discuții preliminarii pe acest subiect. În urma deciziei luate în cadrul ședinței Executivului Politic al PSRM s-a hotărît că în primul rînd, vom invita la discuții blocul ACUM. Această decizie se bazează pe faptul că PSRM și ACUM reprezintă principalele forțe de opoziție de pe ambele eșichiere politice din țară, noi am mai colaborat cu politicienii din partidele acestui bloc în trecut, împreună am organizat proteste împotriva guvernării și vrem să vedem dacă identificăm lucruri pe care le mai avem în comun, care ar putea să contureze o eventuală colaborare politică. În această ordine de idei, anunțăm că invităm liderii blocului ACUM mîine, marți, la ora 15.00, la sediul PSRM, pentru această discuție preliminară. Ora și ziua pot fi schimbate în funcție de programul ambelor părți. Vrem să atragem atenția tuturor asupra faptului că nu începem negocierile privind formarea majorității parlamentare, dar la această etapă vorbim doar despre discuții preliminarii, în care vrem să înțelegem ce planuri au partidele din Parlament. După ce vom avea aceste discuții preliminarii și vom înțelege ce planuri au, vom anunța ce facem mai departe și cu cine negociem, ce negociem, în ce formă”, se arată în declarație.

Socialiștii spune că PSRM și Blocul ACUM sunt unicele forțe politice de opoziție care au luptat împotriva guvernării.

(13:00) Briefing susținut de președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi. Conferința vine după o ședință internă, organizată după ce Curtea Constituțională a validat mandatelor deputaților.

UNIMEDIA retransmite live de la ora 13:00.


Pub