Mii de euro în schimbul aplicării măsurii preventive mai blânde: Un avocat din capitală riscă 5 ani de pușcărie pentru trafic de influență

Procurorii anticorupție au transmis spre examinare instanței de judecată, cauza penală în privința unui avocat din capitală, învinuit de trafic de influență.

Foto: UNIMEDIA

Temei pentru începerea urmăririi penale a servit autodenunțul unei persoane, de la care învinuitul a pretins și a primit mijloace bănești în sumă de 800 de euro, în schimbul aplicării unei măsuri preventive mai blânde fratelui ultimei, care era arestat la domiciliu.

În continuare, susținând că are influenţă asupra procurorului și judecătorului, pentru a-i face să îndeplinească acţiuni în exercitarea funcţiei sale, a pretins de la victimă suma de 4500 de euro, pentru a-i aplica fratelui ei o pedeapsă cu închisoarea cu suspendarea condiționată a executării acesteia și stabilirea unui termen de probă de un an. Din suma respectivă, invinuitul a primit doar 1000 de euro.

Invinuitul își recunoaște vina în comiterea traficului de influență. Dacă va fi recunoscut vinovat de către instanța de judecată, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.


Pub