Premieră: Costa Rica închide grădinile zoologice de pe teritoriul țării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Costa Rica a anunțat că va închide grădiniile zoologice de pe teritoriul țării și va elibera animalele din captivitate. Astfel, măsura dispusă face ca acest stat să devină primul din lume care ia o astfel de hotărâre, conform România Liberă.

„Scăpăm de cuşti şi revenim la ideea interacţiunii cu natura în parcuri botanice. Nu mai vrem animale în captivitate sau ţinute în spaţii închise decât dacă este vorba de o acţiune de salvare a lor, care necesită un astfel de demers”, a declarat ministrul Mediului, René Castro.

Astfel, animalele vor fi relocate, cel mai probabil, în rezervaţiile naturale ale statului Costa Rica. Cele care vor fi considerate inapte pentru viaţa în sălbăticie vor rămâne sub îngrijirea specialiştilor din sanctuarele pentru viaţa sălbatică şi centrele de salvare pentru animale, mai informează sursa citată.

Potrivit publicației Treehugger, două dintre grădinile zoologice de pe teritoriul țării vor putea fi închise în următorii zece ani. Momentan, autoritățile din Costa Rica nu pot le pot închide, întrucât au de respectat o convenție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...