/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ S-a dezlănțuit cerul peste țara noastră. Vântul puternic a provocat nori de praf imenși și a doborât la pământ zeci de copaci

11 martie 2019, ora 18:54

S-a dezlănțuit cerul astăzi peste țara noastră. în centrul și nordul țării aerul a fost greu de respirat. Meterologii au emis cod galben de poluare sporita. Vântul, care a bătut cu putere și astăzi, a provocat nori de praf imenși, a doborât la pământ zeci de copaci, iar mai multe clădiri au fost lăsate fără acoperiș. Este și cazul unei școli din raionul Telenești, iar momentul a fost surprins în direct.

În imagini este școala din satul Mândrești, raionul Telenești. Din înregistrare se vede cum vântul a rupt, aproape în totalitate, acoperișul instituției. Rafalele puternice au făcut ravagii și în alte localități din nordul țării. Vântul s-a dezlănțuit și a ridicat tot praful pe care l-a găsit în cale. Din cauza vizibilității reduse, pe unele porțiuni de drum s-a circulat cu dificultate.

În imaginile video surprinse la Fălești se vede cum mai multe fire electrice stau suspendate.

Încă așa ceva nu am mai văzut.

La Bălți, rafalele puternice au doborât mai mulți copaci care au căzut peste automobile. Iar în unele sectoare vântul a smuls țigla metalică de pe acoperișul unor clădiri și au aruncat-o în curtea oamenilor, dar și peste câteva mașini.

Iată portița mea, care iată așa. Ce să vă mai arăt. Și plus ardezie aici, ardezie acolo, pe garaj, pe casă, dar acuș va începe ploaia.

Eu îi zic soției: Uite ce vânt puternic, unde să pun mașina? Eu locuiesc în acest bloc, doar că din parcea cealaltă și zic: unde să duc mașina? Deja totul s-a început, scândurile au început să cadă, dar Slavă Domnului că nu au căzut peste mașina mea.

Furtuna a fost simțită și în Orhei, unde norii de praf s-au abătut peste oraș, învăluindu-l.

Și în Capitală, vântul a fost la fel de nemilos cu acoperișurile și cu copacii care au fost puși la pământ. În unele locuri pomii au căzut peste firele electrice, iar în altele, direct pe automobilele care erau parcate în apropiere. Totodată, serviciul Hidrometeorologic de stat a emis cod galben de poluare sporită a aerului în două regiuni din centrul și nordul țării. În aceste condiții specialiștii spun că, praful şi materialul antiderapant, spulberat de vânt, poluează aerul foarte tare şi poate afecta sistemul respirator şi cardio-vascular. Codul Galben de poluare se va menține până astăzi, la ora 21.

 

VÂNTUL A FĂCUT RAVAGII

Meteorologii au anunțat cod galben de poluare a aerului

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram