/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Cel mai mare pod de cărămidă din lume. Când a fost construit acesta

missing
11 martie 2019, ora 19:27

Viaductul Göltzschtal din Germania, o construcție monumentală, este cel mai mare pod de cărămidă din lume. A fost inaugurat în 1851 și rezistă și în zilele noastre, scrie Digi24.

Istoricul pod feroviar era la un pas de a fi dinamitat. În ultima etapă a celui de-al Doilea Război Mondial, naziștii au vrut să distrugă această cale importantă de transport.

Viaductul Göltzschtal nu este doar cel mai mare pod de cărămidă din lume, ci este în același timp și primul a cărui structură, formată din 98 de arcuri, a fost supusă unui calcul statistic.

În prezent, mare parte din podul care datează din 1851 a rămas în starea originală și continuă să-și îndeplinească funcția de pod feroviar.

Foto: twitter/ George W Fuehrer

Foto: twitter/ George W Fuehrer

Foto: twitter/ serranita

Foto: twitter/ Bill Harvey

 

 

00:00

01:10

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram