‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn luna februarie curent a crescut prețul la ardei, dar a scăzut prețul la...

În luna februarie curent a crescut prețul la ardei, dar a scăzut prețul la ouă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În luna februarie a acestui an au crescut prețurile de consum la legume și fructe proaspete cu circa 4%, dar au scăzut prețurile la ouă, cu aproximativ 8%, comparativ cu luna ianuarie 2019, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS).

Astfel, potrivit BNS, a crescut prețul următoarele tipuri de fructe proaspete: la fructe exotice şi sămânţoase – cu câte 6,3%, la citrice – cu 3,8% și la struguri – cu 2%.

La legume cel mai mult s-a majorat prețul la ardei graşi – cu 14%, vinete – cu 12,5%, dovlecei şi bostani – cu 12,4%, tomate – cu 7,9%, varză – cu 7,6%, castraveţi – cu 4,7% și ceapă uscată şi morcovi – cu câte 1,9%. De asemenea, la cartofi prețurile au crescut cu circa 4,4%.

Datele BNS arată o creștere ușoară a prețurilor la peşte proaspăt şi congelat – cu 1,5%, dar o scădere ușoară a prețurilor la carne de porc – cu 0,9%, carne de vită şi subproduse – cu câte 0,4%.

Potrivit specialiștilor de la BNS, în luna februarie 2019 inflaţia anuală (pentru ultimele 12 luni, din martie 2018 până în februarie 2019) a constituit 2,4%, inclusiv la: produse alimentare – 3,5%, mărfuri nealimentare – 2,9%, servicii prestate populaţiei – (-0,2%).

Cei de la BNS susțin că această creştere a preţurilor medii de consum cu 0,4 la sută a fost determinată de creşterea preţurilor la produsele alimentare cu 0,8 la sută, la mărfurile nealimentare cu 0,1 la sută şi de majorarea tarifelor pentru prestarea serviciilor populaţiei cu 0,2 la sută.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›