image
Sursa foto: Getty Images

Va fi cutremur: Mutarea anului în fotbal; pe cine ar urma să antreneze Guardiola din sezonul viitor

Josep Guardiola nu va mai fi antrenorul lui Manchester City din sezonul viitor. Potrivit presei italiene, catalanul s-a înțeles cu Juventus, pentru un contract pe 4 ani.

"Am aflat că Guardiola a ajuns deja la o înțelegere verbală pentru 4 ani cu Juventus. E aceeași persoană care mi-a spus că Ronaldo va merge la Juve. Va fi un cutremur", a spus jurnalistul Luigi Guelpa.

Juventus s-a întâlnit deja cu agenții lui Guardiola, care va avea astfel posibilitatea să-l antreneze pe Cristiano Ronaldo la Juve.

În plus, potrivit Calciomercato, Juventus ar vrea o schimbare de antrenor în vară, considerând că ciclul lui Max Allegri (51 de ani) s-a încheiat. Italianul pregătește Juventus din vara lui 2014, iar în acest interval a câștigat 4 titluri, 4 Cupe ale Italiei și două Supercupe ale Italiei.

Guardiola (48 de ani) antrenează Manchester City din vara anului 2016. La sosirea sa, spaniolul avea un salariu de 18,7 milioane de euro pe an, însă în mai 2018 a semnat un nou contract, scadent în vara lui 2021, cu o remunerație de 23,33 de milioane de euro pe an, fiind astfel cel mai bine plătit antrenor al lumii.

De când e pe banca "cetățenilor", spaniolul a câștigat 4 trofee: un titlu în Premier League, două Cupe ale Angliei și o Cupă a Ligii Angliei.

În cariera sa de antrenor, Guardiola nu a plecat niciodată în timpul competiției și nici nu a fost demis, ci a dus la capăt sezonul respectiv. La Barcelona a stat 4 ani, iar la Bayern a antrenat 3 sezoane, înainte de a semna cu City, acolo unde va împlini 3 stagiuni în această vară. Astfel, Guardiola consideră că a încheiat un ciclu și e gata de o nouă provocare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: