(video) A fost surprins momentul în care un bărbat ar învăța cetățeni transnistreni cum să-l voteze pe Viorel Melnic

Pe rețelele de socializare a apărut un video în care un bărbat ar învăța cetățeni din regiunea transnistreană, adunați într-un autocar, cum să-și dea votul pentru candidatul Viorel Melnic din circumscripția nr.48, Stânga Nistrului.

Foto: captură video/ Facebook/ Dima Lazar

„Fără semnătură, fără nimic. Poziția a patra, Viorel Melnic. Și gata. Celelalte trei buletine de vot rămân la dorința Dumneavoastră.

Ajungem acolo, ne întâlnesc, ne arată unde votăm și ne întoarcem la autobuz și ateptăm lângă autobuz”, spune bărbatul în video postat rețeaua de socializare Facebook.

Candidatul independent Viorel Melnic a câștigat aelgerile în circumscripția nr.48, or. Slobozia, municipiile Tiraspol și Bender. Acesta a acumulat 64,01% din voturile alegătorilor.

Amintim că în ziua alegerilor parlamentare, zeci de autocare cu cetățeni aduși din stânga Nistrului au fost surprinse la Varnița, Ștefan Vodă și Doroțcaia, Criuleni.

Potrivit CEC, legislația națională nu prevede anumite interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare. Totuși, CEC a scris că acesle cazuri urmau să fie documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor.

Ieri, Curtea Constituțională a validat cele 101 mandate ale candidaților aleși și a respins demersurile blocului ACUM de anulare a rezultatelor alegerilor din circumscripțiile din Stânga Nistrului.


Pub