Tauber tună și fulgeră
Politic 10 martie 2019, 21:19 | 4085

Marina Tauber, numarul 2 in Partidului Sor, primarul comunei Jora de Mijloc si figuranta in raportul Kroll privind furtul miliardului s-a evidentiat printr-un comportament agresiv fata de presa. Cand si in ce context au sarit scantei din Tauber, vedeti in cele ce urmeaza.

Cea mai recentă declarație a Marinei Tauber a fost făcută într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii noiembrie trecut. Acesta s-a arătat deranjată de întrebarea dacă are locuință în satul Jora de Mijloc, acolo unde este primar.

În ziua de 26 august 2018, când mii de oameni s-au adunat la protestul opoziției faţă de guvernarea de la Chişinău, în Piața Marii Adunări Naționale au venit și partizanii Partidului Şor. Aceștia manifestau în felul lor - cu mâncare la grătar şi muzică. Jurnaliștii s-au apropiat de vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, întrbâbd-o dacă partidul are autorizație de protest.

Aceiași zi, alt incident. Reporterul de la Radio Europa Liberă, Nicu Gușan, a fost îmbrâncit de paza de corp a lui Ilan Şor, în timp ce încerca să o intervieveze pe Marina Tauber.

În timpul unui alt protest, organizat pe data de 5 august, la Orhei, când mai mulți susținători ai lui Ilan Șor, aduși organizat din alte localități, au luat cu asalt sediul improvizat al Platformei DA și PAS, Marina Tauber a agresat verbal și a lovit cu mătura o jurnalistă de la Radio Orhei. Ulterior, protestatarii conduși de către Marina Tauber l-au agresat pe un alt jurnalist, de la același post de radio. Din imaginile video care au apărut pe rețelele de socializare se vede clar cum primărița comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, și colegul ei de partid, Pavel Verejanu, instigă participanții la protest împotriva jurnalistei postului Radio Orhei, Tatiana Djamanov.

Organizațiile de media au condamnat comportamentul Marinei Tauber. Acesta a reacționat pe facebook, sugerându-le reprezentanților mass-media să țină cont de Codul deontologic.

Opinia ta contează. Comentează!