(video) 250 kilometri în 43 de ore. Un moldovean a ajuns printre primii la final la ultramaratonul din Noua Zeelandă

fotowesdvg

Cu un rucsac de 30 de kilograme în spate, alături de alți 187 de sportivi, moldoveanul Iulian Bercu a alergat în 43 de ore 250 de kilometri. Acesta a reușit să obțină locul 15 din numărul total de participanți.

Emoționat, obosit și plin de fericire, atunci când a ajuns la linia de finiș a filmat un video pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

„250 de kilometri de munţi, văi, păduri, câmpii interminabile, pline cu arşiţă, vânt, ploi, râuri cu apă de gheaţă au rămas în urma acestei linii de finiş. La fel ca și șase zile petrecute la cort, în condiții minime de existență. În aceste șase zile peste 180 de sportivi au aflat unde se află Republica Moldova și cum arată steagul ei. Au aflat că moldovenii pot și să alerge, că avem vinuri excepționale și locuri superbe”, a menționat Iulian.

Sportivul moldovean a menționat că va reveni cu un video mai amplu, unde va prezenta mai multe momente din aventura sa, pe care a reușit să le filmeze.

„Racing The Planet” este un ultramaraton, unde au participat 187 de sportivi din întreaga lume. Aceștia au fost duși într-o zonă nepopulată din Noua Zeelandă, unde au stat timp de șase zile. Aceștia au alergat prin zona respectivă la temperaturi care variau între -10 și +20 grade Celsius.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente