/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Mii de oameni au ieșit în stradă la Moscova împotriva cenzurii pe Internet. Sunt persoane reținute

missing
10 martie 2019, ora 16:15

Mii de oameni au ieșit în stradă la Moscova pentru a protesta împotriva cenzurii pe Internet. Protestatarii s-au opus legii privind „suveranitatea internetului” și împotriva cenzurii pe Internet. Aproximativ 15 persoane au fost reținute, scrie tvrain.ru.

Duma de stat de la Moscova a votat în prima lectură această lege, și urmează încă două voturi și ca legea să fie semnată de președintele Putin.

Unul dintre inițiatorii protestelor, Aleksandr Isavnin a declarat că autoritățile „doresc foarte mult să își impună controlul asupra libertății comunicațiilor pe internet”. Nikolai Liaskin, un consilier al liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi a făcut apel la societate să se unească în a se opune acestei „nebunii”.

Susținătorii legii spun că ea este menită să asigure o mai bună apărare în fața atacurilor cibernetice posibile și să acorde mai multă independență segmentului rus al internetului. Criticii legii susțin că este o întoarcere la practicile perioadei sovietice și a cenzurii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram