image
Sursa foto: mediafax.ro

Columbia va permite imigranţilor din Venezuela să treacă graniţa cu paşapoarte expirate

Columbia va permite imigranţilor din Venezuela să treacă graniţa cu paşapoarte expirate, având în vedere dificultatea reînnoirii documentelor de călătorie în ţara vecină din cauza crizei economice, a anunţat vineri agenţia de migraţie columbiană, relatează Reuters.

Mai mult de 1,2 milioane de venezueleni care au fugit din ţară din cauza lipsei de alimente şi de medicamente şi a unei crize politice complexe au migrat în Columbia în ultimii ani, suprasolicitând asistenţa medicală, locuinţele şi utilităţile publice deja limitate ale ţării sud-americane.

Mulţi sosesc fără vize pentru că nu îşi pot reînnoi paşapoartele.

Reînnoirea paşapoartelor în Venezuela este "aproape imposibilă datorită costului ridicat al documentului, din cauza lipsei de materii prime pentru a le face şi din cauza altor acţiuni din partea Venezuelei pentru a reduce plecarea venezuelenilor", a declarat Christian Kruger, şeful agenţiei de imigraţie din Columbia.

Venezuelanii vor putea acum să utilizeze paşapoartele vechi de până la doi ani după data de expirare, a transmis Kruger într-o declaraţie.

Măsura face parte din acordurile recent încheiate de blocul naţiunilor din cadrul Grupului de la Lima pentru a oferi securitate migranţilor şi pentru a-i împiedica să se îndrepte spre bandele de trafic de imigranţi pentru a trece graniţa, se spune în declaraţie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: