(live/update) Curtea Constituțională a respins cererile blocului ACUM privind anularea rezultatelor din mai multe circumscripții

(update 17:43) Curtea Constituțională a respins cererile blocului ACUM privind anularea rezultatelor din mai multe circumscripții. Magistrații le-au catalogat ca fiind neintemeiate.

(update 16:27) Reprezentanții PSRM, PD și ȘOR au cerut validarea mandatelor celor 101 deputați: Juristul blocului ACUM și-a menținut poziția prin care cere anularea alegerilor în mai multe circumscripții.

Magistrații Curții Constituționale s-au retras în camera de consiliu și vor veni cu o decizie la ora 17:30.

(update 16:20) Democratul Sergiu Sîrbu a depus un demers la Curtea Constituțională prin care subliniază mai multe încălcări făcute de contracandidații săi.

Sîrbu spune că Blocul ACUM a făcut campanie electorală înainte de data oficială, iar Andrei Năstase a îndemnat lumea să voteze Blocul ACUM, în incinta secției de votare.

Democratul a acuzat Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, că ar fi făcut campanie electorală pentru un candidat, cu resurse publice.

De asemenea, Sergiu Sîrbu a acuzat mai multe ONG-uri, printre care și Promo-Lex, au făcut campanie electorală pentru blocul ACUM.

În același timp, Sîrbu a făcut trimitere și la implicarea cetățenilor străini în susținerea unor actori politici, fapt, pe care îl consideră ilegal.

Sîrbu a cerut Curții să se expună în acest sens ca pe viitor să nu să se mai repete.

(update 14:54) Blocul ACUM, în fața magistraților, își argumentează contestațiile depuse azi.

(update 14:50) Curtea Constituțională examinează contestările depuse. În același timp, șefa CEC, Alina Rusu, a dar raportul în fața magistraților, cu privire la mersul alegerilor.

(13:30) Ședința Curții Constituționale privind confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 și validarea mandatelor deputaților aleși.

UNIMEDIA transmite live.


Pub