(video) „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”: PD și-a reiterat poziția că poate să facă alianță cu orice partid. PSRM: „Vom da un răspuns luni”. ACUM: „Noi nu facem alianță cu hoții”

În timp ce Partidul Democrat declară ferm și tare că vrea alință, indiferent cu cine, Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor rămân rezervați.

„Rămânem la poziția noastră că aceste alegeri nu au fost libere și corecte, iar CC a ignorat fără nicio argumentare Cererile noastre. Vom continua lupta in parlament pentru a ne onora angajamentul de a elibera tara de corupție și de a o duce pe făgașul normalității și eurointegrarii”, a declara proaspătul deputat Sergiu Litvinenco, după ședința Curții Constituționale.

Democratul Sergiu Sârbu afirmă că ei așteaptă răspuns de la orice partid, dar mizează în mare parte pe blocul ACUM. Întrebat dacă e gata să facă alianță și cu Partidul ȘOR, Sîrbu a declarat că PD-ul e deschis pentru negocieri.

„Venim cu un apel către toți deputații și să vină la discuții. Apelul nostru rămâne deschis. Ne dorim să nu avem o criză politică. Noi suntem gata de toate scenariile chiar și alegeri anticipate, dar nu vrem acest scenariu”, a precizat Sîrbu.

Declarații de presă a oferit și socialistul Maxim Lebedinschi, care a spus că aceasta a fost cea mai grea și mai murdară campanie electorală.

„Chiar dacă toți concurenții au încercat să murdărească PSRM-ul, acesta a luat 35 de mandate

Îi încredințăm că toți deputații aleși vor acționa în scopul soluționării problemelor”.

Lebendinschi a subliniat că PSRM va veni luni cu informații despre ce fac mai departe și dacă fac alianță cu cineva.


Pub