Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMĂ ORĂ/ Decizia Curții Constituționale…

ULTIMĂ ORĂ Decizia Curții Constituționale privind validarea alegerilor parlamentare

Astăzi, 9 martie, Curtea Constituțională a R. Moldova (CC) a  validat rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, inclusiv mandatele celor 101 deputați. 

Președintele CC, Mihai Polalelungi, a declarat:

„CC confirmă rezultatele alegerilor Parlamentului din legislatura a 10-a din 24 februarie 2019 în circumscripția națională. Confirmă rezulatele alegerilor Parlamentului din legislatura a 10-a din 24 februarie 2019 în circumscripțiile uninominale”.

De asemenea, „se respinge ca nefondat capătul cererii depusă de către Blocul electroal ACUM Platforma DA și PAS cu privire la anularea rezultatelor alegerilor în circumscripțiile uninominale” nr. 4, nr. 17,  nr. 18, nr. 47 și nr. 48 .

CC a respins „ca nefondat capătul cererii depusă de către Blocul electoral ACUM Platoforma DA și PAS cu privire la modul de repartizare a mandatelor de deputat în circumscripția națională”.

„Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial a R. Moldova”, a mai declarat Mihai Poalelungi.