03:20:49 19.04.2024
Stiri

CNA afirmă că Vlad Filat nu are nicio legătură cu Compania „Caravita”

Politică 21.08.2015 17:24 Vizualizări5501 Autor: Ziarul National
CNA afirmă că Vlad Filat nu are nicio legătură cu Compania „Caravita”


Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, nu are nicio legătură cu compania „Caravita”, administrația căreia este bănuită de spălare de bani de procurori. O declarație în acest sens a fost făcută de procurorul Adriana Bețișor.

„La această etapă a urmării penale, nu există probe care ar atesta că Vladimir Filat a fost sau este implicat în comiterea infracțiunilor care li se încriminează persoanelor învinuite din administrația companiei „Caravita”. Dânsul nu este implicat în gestionarea acestei companii”, a menționat procurorul pentru publika.md.

Amintim că, astăzi, judecătorii au admis cererea procurorilor de a-l transfera pe Vladimir Rusu din izolator în arest la domiciliu, după ce au constatat că activitatea acestuia în cadrul companiei „Caravita” a fost una formală.

De menționat că patru persoane din administraţia întreprinderii „Caravita” au fost reținute în luna iulie fiind bănuite de spălare de bani, fapt care ar fi cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii.

Liderul PLDM a spus atunci că e sigur că nepotul și nașul său își vor demonstra nevinovăția și că va depune eforturi ca cetățenii să afle despre adevăratele delapidări din sistemul bancar.

„Nu vreau să dau calificări pentru această acțiune. Înțeleg contextul în care este făcută, la fel cum o înțeleg și mulți alții. De ce anume acum, când formarea noii Alianțe este pe ultima sută de metri? Indiferent de aceste acțiuni, Moldova va avea o Alianță Proeuropeană, bazată pe principii de corectitudine și cu un obiectiv clar de reformare a justiției, cu implicare europeană directă. Sunt sigur că Ion și Vladimir Rusu, împreună cu colegii săi, își vor demonstra nevinovăția. Voi depune toate eforturile ca cetățenii să afle despre adevăratele delapidări din sistemul bancar”, a comentat atunci Vlad Filat acțiunile CNA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md