14:21:58 24.04.2024
Stiri

„ACUM” nu va purta „niciun fel” de negocieri cu PD, iar socialiștii vor decide luni. Democrații, optimiști după validarea alegerilor: „Ne dorim un Parlament funcțional”

Politică 09.03.2019 18:38 Vizualizări4307 Autor: Ziarul National
„ACUM” nu va purta „niciun fel” de negocieri cu PD, iar socialiștii vor decide luni. Democrații, optimiști după validarea alegerilor: „Ne dorim un Parlament funcțional”


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), care a luat cele mai multe mandate de deputat după alegerile parlamentare din 24 februarie curent, va decide luni, 11 martie, dacă intră sau nu în coaliție cu alte entități politice care au acces în Parlament, în conformitate cu decizia de astăzi a Curții Constituționale care a confirmat rezultatele strutinului.

Anunțul a fost făcut de consilierul președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, după ședința Înaltei Curți.

De cealaltă parte, Blocul „ACUM” declară că nu va purta niciun fel de discuții cu Partidul Democrat, care a trimis o invitație la negocieri, și că va promova în Parlament proiecte menite să „dezoligarhizeze R. Moldova”.

„Probabil va fi o majoritatate parlamentară, așa cum a mai fost până acum. Partidul Democrat (PD) are probabil deja 40 de deputați - 30 ai lor, plus cei din Partidul „Șor” și „independenții”. Noi nu vom purta niciun fel de negocieri cu PD, ei nu sunt parteneri. Scopul lor nu este să salveze țara, dar să se mențină la putere. Noi venim să luptăm cu hoții, nu să colaborăm cu ei. Vom veni cu proiecte de dezoligarhizare a R. Moldova. Noi vom urma agenda noastră. Nu vom face niciun parteneriat cu cei care au furat țara”, a declarat deputatul ales pe listele Blocului „ACUM”, Sergiu Litvinenco, în fața Curții Constituționale.

CITIȚI și VIDEO // Rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie, VALIDATE de Curtea Constituțională

Litvinenco bănuiește că, în viitorul apropiat, „12-13 socialiști se vor „europeniza” și își vor aduce aminte că valorile europene sunt mai bune ca cele euroasiatice”, astfel găsindu-se numărul suficient de deputați pentru viitoarea majoritate parlamentară.

Reprezentanții Partidului Democrat se declară „satisfăcuți” de decizia de astăzi a Curții Constituționale care a considerat alegerile valabile și a confirmat rezultatele acestora.

„PD a anunțat că a făcut apel către toate partidele și sperăm ca acestea să dea dovadă de maturitate politică, pentru a munci în beneficiul cetățenilor. Nu ne dorim declarații sterile, ne dorim fapte”, a declarat vicepreședintele democraților, Sergiu Sârbu.

Acesta a anunțat că „Parlamentul se va convoca în prima ședință” cât mai curând și s-a arătat „optimist” în ceea ce privește viitoarea coaliție de guvernare: „Ne dorim un Parlament funcțional”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md