image
Sursa foto: Getty Images

Manchester City riscă excluderea din cupele europene: Anunțul făcut de UEFA

Manchester City poate fi exclusă din cupele europene. Clubul englez este suspectat de încălcarea regulilor fair play-ului financiar. UEFA a anunţat, joi, că gruparea de pe Etihad face obiectul unei anchete a Camerei de Investigaţii a Corpului de Control Financiar al cluburilor.

“Ancheta se va concentra pe câteva posibile încălcări ale fair play-ului financiar care au fost făcute publice recent în mass-media”, se arată pe site-ul oficial al UEFA.

În noiembrie, presa din Europa a relatat cum ar fi încălcat Manchester City regulile fair play-ului financiar. Proprietarul clubului, şeicul Mansour, ar fi finanţat în secret direct noii sponsori, toţi originari din Emiratele Arabe Unite. Din cele 140 de milioane de euro venite ca sponsorizare de la patru companii din Emirate, de fapt 127,5 milioane au venit de la şeicul Mansour.

Potrivit investigației derulate de Der Spiegel, mai multe fonduri ilegale au intrat în conturile celor de la Manchester City. Mai exact, oficialii clubului ar fi încasat din partea sponsorilor sume mai mari de bani decât cele prevăzute în plafonul UEFA pentru fair-play financiar.

La baza anchetei stau mai multe mail-uri. Unul dintre acestea, distribuit în presa internațională, este cel trimis de către Simon Pearce, oficial al celor de la City, către Aabar, unul dintre sponsorii echipei: "În baza discuției, plata anuală obligatorie a Aabar este de 3 milioane de lire sterline. Restul sumei, de 12 milioane de lire sterline, vor veni din partea Majestăţii Sale (n.r. Sheikh Mansour)".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: