image
Sursa foto: mediafax.ro

La o săptămână după eşecul summitului din Vietnam, Coreea de Sud schimbă ministrul responsabil pe Coreea de Nord

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In a decis înlocuirea ministrului pentru Unificare, care are un rol important în gestionarea relaţiilor cu Coreea de Nord, cu un confident de-al său, a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială din Coreea de Sud.

Kim Yeon-Chul, directorul Institului Coreean pentru Unificare Naţională, îl va înlocui pe Cho Myoung-Gyon, actualul ministru, şi va prelua datoria de rezolvare a problemelor dintre cele două ţări, pentru crearea unei „noi Peninsule Coreene”.

Ministerul pentru Unificare din Coreea de Sud este responsabil pentru gestionarea relaţiilor cu Coreea de Nord.

„Este persoana potrivită, are aceeaşi viziune ca preşedintele pentru o nouă Peninsulă Coreeană, bazată pe pace şi cooperare. Va conduce Ministerul pentru Unificare fără probleme şi va implementa rapid acordurile inter-coreene”, a declarat un purtător de cuvânt al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-In.

Schimbarea face parte din cea mai mare reorganizare a cabinetului de miniştri din anul 2017, fiind schimbaţi mai mulţi miniştri, printre care cei de Interne, Cultură, Transport şi Sport.

Demiterea şi înlocuirea lui Cho Myoung-Gyon vine la o săptămână de la summitul din Vietnam, dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un. Summitul celor doi lideri din Vietnam s-a terminat săptămâna trecută fără semnarea unui acord şi fără un plan pentru o a treia întâlnire.

Cele două părţi au oferit explicaţii diferite pentru încheierea bruscă a summitului din Vietnam. Donald Trump a transmis că Administraţia de la Phenian dorea ridicarea completă a sancţiunilor, lucru pe care nu a putut să îl accepte, scrie mediafax.ro.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, a transmis că Administraţia de la Phenian a cerut o ridicare parţială a sancţiunilor în schimbul desfiinţării centrului nuclear Yongbyon, cel mai important din Coreea de Nord

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: