După R. Moldova, Facebook face curat și în România. Conturi false și pagini care lăudau PSD-ul, desființate

​Facebook spune că a eliminat patru pagini, 26 conturi de F­acebook și un grup din România care făceau parte dintr-o rețea ce opera în România prin conturi false, dar și reale, spune șeful pentru Cyberseccurity al companiei, Nathaniel Gleicher.

Foto: Facebook

„Ei au distribuit, de asemenea, conţinut care incita la dezbinare și au promovat conținut găzduit de câteva domenii care se prezentau ca site-uri de știri", spun cei de la Facebook.

„Am eliminat 30 de pagini grupuri și conturi din România, parte a unei rețele coordonate menite să inducă oamenii în eroare. Clonau pagini care imitau surse reale de știri, dar postau conținut partizan pro PSD", a spus într-un comunicat de presă Nathaniel Gleicher, șeful pentru cyber-security al Facebook.

„Au făcut tot ce au putut pentru a-și ascunde identitatea, dar analizele noastre arată că o parte din activitate a fost legată de un om din partidul de la putere, PSD", a mai spus oficialul companiei.

El a adăugat că aceste conturi eliminate aveau 1.500 de urmăritori (followers) și bugetul de publicitate a fost mic, 650 de dolari. Primele reclame au fost postate de în 2013, ultimele, în 2019.

Și în R. Moldova, Facebook a eliminat aproximativ 200 de conturi care răspândeau informații false. O parte dintre persoanele aflate în spatele conturilor false de pe Facebook ar fi angajaţi ai guvernului din Republica Moldova.

Ulterior Guvernul a venit cu o reacție.


Pub