Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ De 8 martie, FreeMoldova…

VIDEO De 8 martie, FreeMoldova lansează o campanie „fără gingășie”

De 8 martie, activiștii de la FreeMoldova lansează campania „Ce am învățat de la o femeie din jurul meu”. În contextul acesteia, oamenii povestesc despre lecțiile de viață pe care le-au învățat de la femei reale din jurul lor, dincolo de felicitările pline de gingășii. Scopul campaniei este de a combate stereotipurile legate de femei în această zonă. 

„Pornim o serie de videoclipuri cu răspunsurile la această întrebare pe care ni le-au dat Nata Albot, vloggerul Ion Andronache, artista Natalia Garbu, Andrei Bolocan, Angelica Frolov și alții. Îi invităm pe toți să posteze și să ne trimită astfel de clipuri. Apoi, o să facem o compilație. (…) Vrem să aflăm cu ce respiră femeile din viața noastră cu adevărat, dincolo de gingășiile pe care le asociem cu ele din felicitările tradiționale de 8 martie. Poate gândim astfel un pic mai liber”, spun cei de la FreeMoldova.

FreeMoldova este celula de rezistență a diasporei R. Moldova, formată pe 28 iunie 2018 la Londra. Membrii grupului își propun să lansese şi să susțină activ inițiative ce apără dreptul la alegeri libere şi corecte, la proteste paşnice, la liberă exprimare și la existența demnă a presei independente. Grupul poartă un caracter civic și apolitic.