(update/video) Briefingul PD: Guvernul își va asuma răspunderea politică pentru două proiecte

(update 12:12) Guvernul își va lua răspunderea pentru implementarea a două proiecte de majorare a pensiilor și de oferirea unei alocații unice pentru persoanele cu un venit mediu de până la 2000 de lei. Declarațiile au fost făcute de către președintele Partidului Democrat, Vlad Plahontniuc.

Astfel, de la 1 aprilie, pensiile vor fi indexate cu 5,3%. De asemenea, persoanele care au un venit de până la 2000 de lei vor beneficia de un ajutor unic pentru sărbătorile de Paști, în valoare de 600 de lei.

„Am fi putut să avem cu multe alte decizii bune pentru cetățeni, dacă unele partide vor continua să blocheze formarea unei majorități parlamentare și investirea noului Guvern. Noi suntem deschiși dialogului pentru a avea instituții pe deplin funcționale ca să putem lucra în plină forță pentru oameni. Cetății pentru asta au votat partidele, nu pentru ca partidele să facă mofturi după electorală și să ducă din nou țăra în alegeri anticipate”, a declarat Vlad Plahotniuc.

(update 11:45) Liderul PD întârzie la briefing cu 15 minute, iar cei care îl așteaptă sunt delectați cu muzică simfonică pe fundal.

(11:30) Briefing de presă susținut de președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.Pe pagina sa de Facebook, democratul Sergiu Sîrbu a scris că astăzi vor fi anunțate decizii importante.

UNIMEDIA transmite live.


Pub