Amenzi de mii de ruble și chiar pușcărie pentru cei care vor insulta pe internet autoritățile și simbolurile Guvernului Federației Ruse

Persoanele ce vor insulta autoritățile și simbolurile Guvernului rus riscă amenzi de mii de ruble și chiar să fie arestat. O lege în acest sens a fost adoptată de Duma de Stat a Federației Ruse, în cea de-a treia lectură finală, transmite tvrain.ru.

Foto: TVR.ro

Cu o zi înainte ca proiectul de lege să fievotat, au adoptate amendamente în care s-a propus majorarea în mod repetat a amenzilor pentru aceste încălcări. În versiunea originală, amenzile pentru cetățeni au variat de la o mie la cinci mii de ruble, în versiunea adoptată amenda maximă a fost majorată la 100 mii ruble.

Autorii legii propun modificarea articolului privind Codul administrativ privind huliganismul. Se propune introducerea cu amenzi și aresturi pentru publicațiile de pe Internet care "exprimă în formă indecentă" sau "lipsă de respect evident" pentru societate, stat, simbolurile statului rus, constituția și autoritățile. Accesul la astfel de publicații va fi blocat de Roskomnadzor la cererea procuraturii.

Anterior, la 7 martie, Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat o lege privind blocarea știrilor false pe Internet. Ambele facturi în ajunul zilei de 6 martie au trecut în a doua lectură, prima lectură din ianuarie . Împotriva inițiativelor a fost Procuratura Generală, Roskomnadzor și Ministerul Justiției. Legea privind insultarea autorităților pe Internet nu a fost sprijinită de Ministerul Comunicațiilor.


Pub