Ultima oră: Piloții moldoveni, eliberați după trei ani de captivitate în Afganistan, au revenit acasă

Piloții moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, eliberați după trei ani de captivitate în Afganistan, au revenit acasă. Despre aceasta a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Foto: captură video

Cei doi care au fost deținuți ostatici timp de 3,5 ani în Afganistan, au ajuns astăzi în Republica Moldova.

Pentru moment Lionel Buruiană și Mihai Crihan se află în îngrijirea autorităților statului, care întreprind demersurile legale și administrative pentru asigurarea condițiilor de reintegrare a lor.

Starea de sănătate a celor doi piloți este una bună, însă ei vor rămâne o perioada sub supravegherea medicilor și protecția autorităților statului care gestionează cazul lor.

UNIMEDIA amintește că cei doi piloții moldoveni, luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015 au fost eliberați. Despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing susținut astăzi, 11 februarie.

Ulterior, Andrian Candu a venit cu o reacție. În acest sens, președintele parlamentului a ținut să critice situația dată, menționând că șeful statului a profitat de aceasta, în scop electoral.

Iar în replică Igor Dodon a răspuns acuzațiilor lui Andrian Candu.

De asemenea, cu o reacție a venit și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în care susține că aceste acțiuni fac parte din campania electorală. Potrivit lui, conaționalii noștri urmau să fie salvați mai devreme, însă cineva ar fi plătit ca piloții să fie ținuți captivi până în ajun de alegeri.


Pub