Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Laura Codruța Kovesi, nominalizată de…

Laura Codruța Kovesi, nominalizată de Parlamentul European la funcția de procuror-șef

Potrivit unui comunicat de presă al Grupului Verzilor, Laura Codruța Kovesi este propusă de Parlamentul European la funcția de procuror-șef european, scrie Digi24.

Într-o conferința a președinților din Parlamentul European s-a decis nominalizarea Laurei Codruța Kovesi, fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, pentru funcția de procuror-șef european la noul Parchet European (EPPO). Acum urmează ca Parlamentul să cadă de comun acord cu Consiliul European.

„Parlamentul European transmite un mesaj puternic, că ia în serios lupta împotriva corupției, fraudelor și infracțiunilor transfrontaliere susținând o persoană cu atâta experiență și expertiză. Laura Codruța Kovesi are un istoric greu de egalat în susținerea justiției și tragerea la răspundere a oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda numeroaselor încercări de interferență în munca sa a Guvernului PSD-ALDE”, a susținut Ska Keller, co-preşedinte al grupului Verzilor din Parlamentul European.

„Guvernul român, care acum încearcă să treacă legi pentru legalizarea corupției, încearcă să o discrediteze pe doamna Kovesi în fiecare zi. Facem apel la țările din UE să arate că sunt de partea justiției și să nu cedeze presiunilor făcute de Guvernul român la selecția finală a procurorului șef european”, a adăugat Ska Keller.

„Astăzi, Parlamentul European a transmis un mesaj clar românilor care s-au săturat de corupția sistematică a PSD și ALDE că le sprijinim eforturile”, a menționat și Philippe Lamberts, co-președinte al Verzilor.

Ceilalți doi candidați pentru funcția de procuror-șef european sunt Jean-François Bohnert (Franța) și Andrés Ritter (Germania).